Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Втородивизионният Етър (В. Търново) представи като нови попълнения централния защитник Асен Георгиев и халфа Филип Ангелов

Изпадналият от Първа лига отбор на Етър (Велико Търново) се похвали с трансферен удар с привличането на досегашния капитан на Септември – опитният защитник Асен Георгиев. Двете страни днес парафираха договор и Георгиев започна подготовка с "болярите", съобщи пресслужбата на клуба. Отделно от това, те обявиха привличането и на полузащитника Филип Ангелов, който идва от Черноморец (Бургас).
Асен Георгиев е роден на 9 юли 1993 г. и е юноша на Левски. Висок е 186 см, централен защитник. Кариерата му преминава през Ботев (Враца), Берое, Монтана, хърватския Истра, Локомотив (Пд), с който е носител на Купата на България, Хебър, а от 2020-а година досега бе в Септември, с който има 126 мача и 13 гола и бе негов капитан при завръщането в елита. Общо в първенствата на Първа и Втора лига има 246 мача и 24 попадения. Бил е младежки национал на България до 17, 19 и 21 години.
"Радвам се, че съм вече част от "Етър", това е клуб с голямо име, дори няма нужда да обяснявам защо. В "Септември" прекарах 4 доста добри години, два пъти влязохме в Първа лига, съжаление веднъж и и изпаднахме, но такъв е животът. Ръководството реши на определен брой футболисти да не ни продължава договорите, стиснахме си ръцете и се разделихме. Надявам се Етър от следващата година отново да е там, където заслужава - в Първа лига. Доколкото виждам, отборът се обновява, искат да залагат на повече млади момчета и българи, за да постигнат своята цел. Натрупах вече доста опит с годините във футбола и се надявам да помогна на младите играчи първо да израснат, което е най-важно, както и да постигнем целите пред отбора", заяви след подписването на договора си Асен Георгиев.
23-годишния полузащитник на Черноморец Филип Ангелов пък е попълнение номер 3 след нападателя Преслав Йорданови защитника Асен Георгиев. Ангелов е роден на 19.09.2000 г. и е юноша на Славия. Играе като вътрешен халф. В кариерата си е минал през ЦСКА 1948, Локомотив (ГО), Марек, Септември (Симитли) и Спортист (Своге), преди да отиде при "акулите" и там да вкара 2 гола в 20 мача.
"Играя като офанзивен вътрешен халф. Записах доста мачове за "Черноморец" последната година, имах през втория полусезон проблеми с контузия, но в последните мачове отново се завърнах и играх. Светослав Петров се свърза с мен и нещата се получиха, вече съм футболист на "Етър". Идвам, за да се изкачим в Първа лига. От себе си очаквам да играя на най-високото ниво, което мога, да показвам силни мачове и най-вече да помагам на отбора", каза пък Филип Ангелов.
Великотърновци имат за цел да се върнат по най-бързия начин в групата на майсторите, а с тримата нови футболисти те попълват всяка една от линиите на състава. 

c