Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Втори ден на Фестивал на занаятите и изкуствата в Добрич (СНИМКИ)

Днес е вторият ден на Фестивал на занаятите и изкуствата в Добрич, организиран от Фондация “Добруджа – история, традиции и култура” с подкрепата на Община Добрич. Той се провежда за трети и е разположена на площад "Свобода".

Гражданите и гостите на град Добрич ще могат да се запознаят с десетки занаяти от региона, ще има много демонстрации и богата културна и концертна програма.

Една от основните цели на фестивала е да запази националната памет и да предизвика интерес към българските занаяти и Добруджа.

В рамките на фестивала за доброто настроение се грижат Духов оркестър на град Добрич, ПФА “Добруджа”, възпитаници на СУ “Св. Климент Охридски” Добрич, Клуб за народни танци “Жътвари”, вокално-инструментални състави при НЧ “Димитър Дончев - Доктора 1893” Тервел, ДФТА “Калинка Вълчева”, певческа група “Добруджанска огърлица”, МПГО с ръководител Светлин Марков, ГАФ “Калинка Вълчева” при НЧ “Йордан Йовков 1942” с. Кладенци, Тервел, ГАФ “Пендари” при НЧ “Пробуда” с. Коларци, ГАФ при НЧ “Васил Левски”, с. Безмер, танцов състав “Главанци” с. Владимитрово и танцов състав “Златен клас”.

Изненадата на фестивала е добруджанската народна певица Галина Дурмушлийска, която пристигна на файтон с конски впряг, а след това остана за срещи с посетителите на фестивала. На щанд "Информация" можете да закупите и нейната книга.

Фестивалът продължава и в неделя - не пропускайте да го посетите и се запознаете с местните занаяти и изкуства и да занесете част от тях у дома си. В 12 часа ще се проведе концерт на Професионален танцов ансамбъл "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

c