Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

В Спешна помощ са починали прегазените в Белгун деца

Областната дирекция на МВР в Добрич излезе с официална информация за  катастрофата в Белгун вчера, при която загинаха четирима души. Според нея на 17 август около 17.10 часа е получено съобщение за възникнало тежко пътнотранспортно произшествие по ул. „Първа” в каварненското село. На място е установено, че лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от 36-годишен мъж, известен на МВР, губи контрол над колата, навлиза в насрещното платно за движение, преминава през тротоар и блъска намиращите се на него пешеходци.

Вследствие на удара на място загиват жена на 40 години и мъж на 41, Две от децата – на 1 и 11 години, почиват във Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Каварна. При инцидента са пострадали 58-годишен мъж, който е настанен в МБАЛ в Добрич с фрактура на ключица и шиен прешлен, без опасност за живота и дете на 8 години, което е прието в реанимация при МБАЛ „Св. Анна” във Варна с фрактура на челюстта и травма на бял дроб, с опасност за живота. При инцидента е пострадал водачът, който е настанен в реанимация на МБАЛ в Добрич с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

По надлежният ред са взети кръвни проби на шофьора за употреба на алкохол и наркотични вещества. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУ на МВР в Каварна.

c