Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

В Шабла се проведе осмият национален турнир по лека атлетика „Коста Василев“

Димитър Воденичаров подобри 36-годишния рекорд на копие за момчета под 16 години

На Градския стадион в Шабла се проведе осмият национален турнир по лека атлетика „Коста Василев“ за деца, юноши, девойки, мъже и жени.

В него взеха участие над 130 състезатели от 18 клуба в страната, от Добрич, Балчик, Трявна, Варна, Горна Оряховица, Хасково, Габрово, от столицата и местния СК „Нефтяник 2014“.

Името на Шабла защити Александра Панова. В дисциплината вортекс при момичета на възраст 12 години и по-малки, 10-годишната Александра спечели златен медал.

По време на турнира Димитър Воденичаров от СК „Класа“ София подобри 36-годишния рекорд с 60 см в копието за момчета под 16 години, като завърши с 53.82. От Шабла Димитър се завръща с два златни медала. Неговият брат Тони също се окичи два пъти със злато. Треньор на двете момчета е техният баща Борис Воденичаров.

Интересен факт е, че рехабилитаторът на „Класа“ София Алгис Христов, който е с основен принос за подобрения рекорд на Димитър Воденичаров, е рехабилитатор и на най-известния тенисист на България Григор Димитров. Христов се грижи за състезателите, участващи в най-добрите тенис турнири в света, включително и тези от Големия шлем, Australian Open, Ролан Гарос, Уимбълдън и US Оpen.

Официално турнирът беше открит от кмета на Община Шабла Мариян Жечев. Той пожела надпреварата да премине в дух на спортсменство и без контузии.

Главен съдия на турнира беше Силвена Тодорова.

c