Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

В началото на септември започва "Надежди, таланти, майстори" в Добрич

За 26-та година Международният младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" предоставя възможност на млади музиканти да споделят таланта си

Всяка година през месец септември, град Добрич се превръща в център на музикалния талант и изкуство. В продължение на 26 години Международният музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" предоставя възможност на млади музиканти да споделят таланта и стремежа си пред международно признати музикални експерти. Организиран под патронажа на кмета на града, конкурсът е един от символите на културния живот в Добрич.

Професори, музиканти и преподаватели от световна репутация се включват в международното жури. Конкурсът не се ограничава само до състезателната част, но и предлага майсторски класове, лектории и възможности за обмен на опит между различни музикални поколения.

Конкурсът включва категории за солисти на пиано, цигулка, виола, виолончело и класическа китара. Интересен фокус са и категориите за учител/ученик, акомпанимент и камерна музика. Участници от различни страни – както от България, така и от Южна Корея, Турция и Украйна, допринасят за интернационален характер на конкурса.

Ключовата цел на организаторите е да създадат подходяща и вдъхновяваща атмосфера, в която участниците да се изявят на най-високо ниво. За целта се осигуряват зали за репетиции и корепетитори, а състезателната част се провежда в престижната Огледална зала "Нели Божкова", с уникален роял "Стейнуей".

След завършването на състезателната част, церемонията по награждаването е последвана от концерт, представящ най-доброто от участниците.

c