Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Козлодуйци се състоя първият преглед на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“ (СНИМКИ)

В село Козлодуйци бе поставено началото на традиционните за община Добричка фолклорни прегледи на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“

„Читалищата в нашата община са центърът на културните събития и винаги съм считала, че читалищната институция трябва да бъде стожерът на духовния живот във всяко село, да бъде притегателен център за живеещите в населено място, да ги приобщава, да дава възможности за изява и контакти, да бъде енергиен център на общността“, каза на откриването на днешния преглед кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Тя пожела успех на самодейците – „всеотдайните хранители на българския фолклор и българските традиции“.

На сцената на Народно читалище „Христо Ботев – 1941 г.“ се изявиха състави и индивидуални изпълнители от селата Козлодуйци, Смолница, Лясково, Камен, Златия, Котленци, Славеево и Ловчанци.

Гости на събитието бяха още заместник-кметът Иван Пейчев, секретарят на Община Добричка Дико Иванов и изпълнителният директор на МИГ „Добричка“ Надежда Василева.

Следващият фолклорен преглед ще се състои на 4 юни в село Дончево. Очаква се участие да вземат самодейци от Плачи дол, Ломница, Овчарово, Победа, Воднянци, Бранище, Паскалево, Черна, Житница, Методиево.

c