Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

В Каварна няма да вдигат местните данъци, Общинският съвет ще реши за таксите (ВИДЕО)

Община Каварна не предвижда увеличение на размера на местните данъци, съобщи в интервю за Про Нюз Добрич кметът Елена Балтаджиева.

Вече е направена актуализация на такса „смет“ предвид увеличените разходи и инфлация. Общината сама се грижи за чистотата на своята територия и кметът се надява, че резултатът се вижда от гражданите.

Предстои да се разгледа промяна на Наредбата, която регламентира размера на местните такси в общината, но решението ще е на Общинския съвет. 

Над 45 млн. лв. е финансовата рамка, с която ще работи Община Каварна през 2024 година (ВИДЕО)

Има такси, които не са актуализирани от 2006 г. Туристическата такса е символична, а  административните такси за издаване на документ са 1-2 лева, тротоарното право е 30 стотинки или левчета за месец, посочи кметът.

 „Не са достатъчни да се платят не само куриерските разходи, но и тези за консумативи“, посочи Елена Балтаджиева. Тя увери, че увеличението на таксите няма да е голямо.  

Предния мандат общинската администрация е депозирала докладна записка за увеличение на таксите, но тя е била отхвърлена. „Тогава всички започнаха да говорят, че трябва да се увеличат, тъй като са смешни пари. Този Общински съвет ще реши какво иска“.  

Повече във видеото.

c