Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В деня на откриването на първия български нефт празнува село Тюленово

Село Тюленово отбелязва своя празник. Датата не е избрана случайно. На 31 май през 1951 година е открит първият нефт в Тюленово.
На площад „Морски“ изложба от архивни снимки разказваше миналото на селото. Сред присъстващите на празника на тюленовци бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев и заместниците му Петър Атанасов и Цветелин Йорданов.
Кметът приветства жителите на селото и им пожела много туристи.
Кметският наместник Невена Георгиева подчерта, че две неща бележат историята на селото – първото е присъствието на тюлени-монах по бреговете му, а второто е откриването на първия български нефт.
"Всички, с общи усилия се стремим Тюленово да е добро място за живеене и добра туристическа дестинация“, каза кметският наместник и пожела приятни минути с празничната програма.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха детски танцов състав „Бърборино“ при НЧ „Зора 1894“ град Шабла с ръководител Гергана Дафова, които са познати и обичани изпълнители и посланици на българския фолклор.
На сцената излезе и сборна формация от певческите групи „Добруджанка“ и „Кардарина“ с ръководител Жана Рачева.
В края на програмата се представиха самодейците от НЧ „“Димитър Минчев -1896″ с. Паскалево с театралната постановка „Женско царство“.

c