Сряда, 16 октомври 2024

16.10.2024

Последвайте ни

В библиотеката в Добрич се състоя премиера на най-новата книга на Марина Константинова

Премиера на най-новата книга на Марина Константинова „Невидимият свят“, издателство „Хелиопол“, се състоя в Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич. За изданието говори Драгомил Георгиев, литературен критик, Председател на Сдружението на писателите в Добрич. Само шест месеца след като излезе последният роман, посветен на Йордан Йовков – „Мълчаливецът“, Константинова представи пред добричка публика поредната си книга, вдъхновена от пътуване до Рила планина през 2022 г., пътешествие по пътя на последователите на Петър Дънов.
Изданието, чийто сюжет събира в едно пътешествие на душата, на духа и на тялото с препратки към недалечното минало, легенди за планината и беседи на Учителя, жанрово се доближава до езотеричната литература.
Настоящата година е най-плодовита в творческо отношение за писателката, която сподели за преживяванията си по време на това пътуване, за контактите си с хора от различни краища на България и света. Марина Константинова зачете началото на книгата и провокира почитателите си за духовно съпреживяване, за среща с божественото и тайнственото на невидидимия свят.
Читателите на библиотеката ще имат възможност да прочетат представеното издание, дарено от Константинова на библиотеката.
Предстои да излезе последната книга на авторката за живота и творчеството на големия балетист и балетмайстор, един от основоположниците на българския балет Анастас Петров, роден в Добрич.
c