Вторник, 09 юли 2024

09.07.2024

Последвайте ни

Творческа работилница даде възможност на деца от Добрич да покажат светлината

Творческа работилница „Сподели светлината“ за деца от 10 до 18-годишна възраст се проведе в Добрич. Целта й е да насочи децата по артистични пътища да изразят спонтанните си усещания за присъствието на светлината в живота и да я споделят в ежедневието си. Независимо дали като я претворяват в рисунка, скулптура, разказ, есе, танц или песен.

“Светлината е изначален символ, присъстващ във всички свещени текстове. Светлината постоянно взаимодейства с тъмнината. И започва техният вечен танц през вековете. Огънят се заражда в тъмнина. Как винаги да намираме топло пламъче в сърцето си, дори и насред мрака, да продължаваме напред с увереност и да споделяме светлината, която е в нас?”, посочват организаторите.

Автор на проекта е Соня Митова, а водещи процеса са били Янко Велков, Велина Христова, Соня Митова, Кремена Николова и Богдан Богдев. Асистирали са им Веселина Колева, Мариела Янкова, Христо Гавраилов, Севилен Емин, а за художественото оформление се е погрижила Велина Христова.

Макар в проекта да участват деца от 10 до 18-годишна възраст, до участие са допуснати и възрастни, запазили детското у себе си, споделят организаторите. След края на събитието е била представена своеобразна изложба с произведенията, създадени от участниците в работилницата.

Работилничката се е провела в галерия Art Medicine (бившата книжарница „Мъдрост“) на 21, 22, 23 декември.

c