Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

"Църква за вълци" с Христо Мутафчиев с премиерни представления в Добрич на 3 и 4 октомври

Премиерни представления на постановката „Църква за вълци“ с Христо Мутафчиев в главната роля ще се състоят на 3 и 4 октомври от 19:00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ в Добрич. Автор на пиесата е Петър Анастасов, режисьор е Стефан Спасов, сценография - Димитър Митев, мултимедия - Красимир Янев.

„…Наглед обичайна, но разтърсваща история на едно семейство. Бащиният дом, който събира на помен наследниците, се превръща в поле на жестоки сблъсъци. Непочтеност, егоизъм, пълно неразбиране и отчуждение между близки хора, продажни до циничност. Жалки ценности, измервани само с притежание на имоти и пари. А над този малък и грешен свят се издига Църквата. Поддържана само от Господ и посещавана само от вълци…“

Освен Христо Мутафчиев публиката ще види в ролите актьорите от трупата на Драматичен театър „Йордан Йовков". Националната премиера на постановката е на 2 октомври във Варна.

Спектакълът се посвещава на режисьора Пламен Панев и актьорите Пламен Маринов и Радомир Андонов-Радото, които вече не са между нас.

c