Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Трима художници от Добрич ще открият обща изложба живопис и пластика в Бургас

Трима художници от град Добрич ще открият обща изложба живопис и пластика, вдъхновени от природата, лятото и морето. Тя е озаглавена "Летен полъх"  и ще бъде открита на 22 август в Дружеството на бургаските художници, съобщават от културната институция в града.

Венета Ганчева ще представи свои творби с абстрактна живопис. "В своите платна тя вплита пясъчни структури и монолитни цветни петна, подчертани от изразителен, ясно очертан контур. Този ритъм на цветовете, това движение на линиите, структурите и формите изцяло хармонизирани с интензивността и наситеността на нейните емоции и усещания, въздействат силно върху зрителя", се казва в съобщението.

Димитър Костадинов ще се представи с пластики от дърво и камък. В творбите той използва материали, обработени от морето и вятъра, като осолено, патинирано дърво, камъни, с които олицетворява връзката и единението на човека с природата.

Художникът Николай Тодоров ще покаже релефна живопис, създадени с авторска смесена техника върху платно. В картините си той използва природни структури, върху които наслагва древни първични знаци – спирали, концентрични кръгове, първични резки, изображения на кораби. 

c