Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Театрални постановки, представяне на книга и много креативност в Добрич

Какви ще са културните прояви в Добрич през тази седмица:

От 5 до 9 юни от 10:30 до 11:30 часа в Художествена галерия – Добрич ще се проведе Лятната работилница за въображение. Вечерта от 19:00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще се играе спектакъла „Боряна“ от Йордан Йовков на Драматичен театър „Йордан Йовков“ с Стефан Спасов и участието на актьорите Гергана Христова – гост, Владимир Трендафилов, Красимир Демиров, Филип Янев, Валери Марков, Иван Мандев, Димитър Петров, Любов Николова, Татяна Христова.

От 5 до 8 юни в град Будва, Черна гора хор „Добруджански звуци“ ще вземе участие в международен хоров фестивал.

На 6 юни от 18.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведе Концерт на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян, концертмайстор Ирина Олшанска и солист проф. Красимир Тасков – пиано. Програмата включва Йохан Себастиан Бах – Ричерката - фуга на 6 гласа, Волфганг Амадеус Моцарт – Фантазия в  ре минор, Арнолд Шьонберг – Ноктюрно за струнен оркестър, Густав Малер – Адажието из симфония № 5, Рихард Вагнер – Зигфрид идилия. Билети от 14.00 ч. в деня в залата. От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков ДМТ „Дея“ и ДТ “Йордан Йовков” представят „Матилда“ с участието на Татяна Христова и под ръководството на Лана Анцаридзе. 

На 7 юни от 09.00 ч. до 15.00 часа в Младежки център – Добрич, Зала № 6 ще се проведе обучение за мултиплаери на тема „Безопасен интернет“  с младежи от Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов". От 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“, фоайе с пиано ще се проведе представяне на краеведската книга на Иван Пейчев „Историческа и родова памет на село Житен“, издава Про Нюз Добрич. 

На 8 юни от 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще се играе спектакъл „Том, Дик и Хари – трима братя тъпанари“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“ от Рей и Майкъл Куни, под режисурата на Стефан Спасов и сценографията на Димитър Митев. Участват Георги Георгиев, Филип Янев, Димитър Петров, Димитрина Гинева, Татяна Христова, Красимир Демиров, Любов Николова, Владимир Трендафилов

На 9 юни от 14.30 часа в Младежки център – Добрич ще се проведе работилница „Жерави“ с младежи в подкрепа на благотворителна инициатива

На 11 юни от 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се играе куклен спектакъл „Къде сте, гори тилилейски“.

 

c