Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Талантите на Студио "Зонели" в Добрич с 12 награди от детски фестивал в Балчик

Младите таланти на Студио за вокално обучение „Зонели“ в Добрич се представиха в Международния детски фестивал на изкуствата „Светът в детските длани“2023 (The World in Children's Hands), провел се в гр. Балчик. Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова спечелиха общо 12 награди в Направление „Вокал“, в което взеха участие над 60 деца и младежи, разпределени в три възрастови групи.

С първи места могат да се похвалят Ивайла Михайлова, Симона Тодорова, Виктория Ангелова и Йоана Паскалева. Отличени с втора награда са Лъчезар Димов, Петя Минчева, Пламен Иванов, Мария-Киара Йорданова, Теодора Велинова, Ивон Петрова и Доника Димитрова. С трета награда е Магдалена Димитрова.

По регламент всички участници изпълняват една песен на английски език.

На Гала концерта, който се състоя вчера от 16:30 ч. в Народно читалище „Паисий Хилендарски - 1870“ в Балчик, Студио „Зонели“ бе представено от Ивайла Михайлова, която за пореден път впечатли публиката с изпълнението си на песента “Memory“ от Мюзикъла на Андрю Лойд Уебър „Котките“.

Международният фестивал „Светът в детските длани“ се провежда под патронажа на Кмета на Община Балчик Николай Ангелов, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Директор на форума е Светлана Атанасова.

Междувременно Симона Тодорова и Магдалена Димитрова от Студио „Зонели“ бяха отличени за участието си в Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“, който се проведе в КК „Златни пясъци“. Симона бе особено щастлива със завоюваното от нея първо място, а Маги грабна трета награда. Талантливите момичета се представиха в първа възрастова категория - Раздел „Музика - популярна песен“, като по регламент изпълниха две песни с общо времетраене до 8 минути.

c