Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Таланти от "Shining voices" и "Зонели" в Добрич с призови места в певчески конкурс

Вокални изпълнители от Добрич спечелиха отличия в 11-ото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ във Велико Търново.

Възпитаничките на вокалния педагог Жана Стефанова от студио за певци "Shining voices" се представиха много добре. Ванеса Кънчева взе участие във втора възрастова група и бе отличена с Първо място в номинация "Поп песен на чужд език", Второ място в номинация "Песен на роден език" и Второ място в номинация "Рок песен". Сиана Славчева също се представи в три категории във втора възрастова група и е отличена с Първо място в номинация "Мюзикъл или песен от филм", Второ място в номинация "Джаз песен " и Трето място в номинация "Песен на роден език". 

Студиото за вокално обучение „Зонели“ - Добрич бе представено от две момичета. Това са Надежда Стефанова и Петя Георгиева. И двете талантливи възпитанички на вокалния педагог Елена Карабельова се завърнаха от старата ни столица с отличия. Седемгодишната Надежда грабна трета награда в първа възрастова група в Номинация „Песен от мюзикъл или филм“. Осмокласничката Петя Георгиева, която за първи път се явява в присъствен конкурс, се представи повече от отлично. Тя успя да завоюва две награди - първа в Номинация „Поп песен на чужд език“ и трета в Номинация „Песен на роден език“ в четвърта възрастова група (14 - 16 години).

Събитието се проведе на открита сцена Летен театър, парк Марно поле в гр. Велико Търново. Професионалната журираща комисия беше в състав: Мастър Иван Лечев – Председател на раздел Вокални изпълнители, доц. д-р Божанка Байчева, Клавдия Василаче, композиторът Петър Писарски и Галина Иванова. 

Събитието е включено в културният календар на Министерството на културата и Културния календар на Община Велико Търново. Целта на конкурса е да се насърчат децата, занимаващи се с изкуство, както и да се осъществи музикално-културен обмен.

 

 

c