Петък, 28 юни 2024

28.06.2024

Последвайте ни

Студио „Палитра“ в Добрич завоюваха пет награди от Национален танцов фестивал

Възпитаниците на студиото за съвременни танци „Палитра“ завоюваха пет награди, от проведения в град Шумен  Национален танцов фестивал „Магията на танца“, съобщи  Гергана Пейчева - ръководител на ССТ "Палитра".

Близо 50 деца от школата представиха хореографии в два стила - съвременни и характерни танци и премериха сили в две възрастови групи и две категории.

Децата на ССТ "Палитра" с ръководител Гергана Пейчева спечелиха три първи места, едно трето и една специална награда.

Те завоюваха първо място при съвременни танци, формация, 1ва възрастова група (до 8 г.) Най-малки балеринки от студио „Палитра“ се пребориха с още 18 формации за първото място.

За дебюта на малките танцьори в характерните танци журито с председател проф. Анелия Янева, отреди специална награда. 

Във втора възрастова група 9-11 години, в конкуренция с 20 формации, танцьорите на „Палитра“ се представиха страхотно и напълно заслужено грабнаха първото място в съвременните танци. 

Децата на Палитра се обучават и творят в различни стилове, за един танцьор и артист това е много важно. Те спечелиха три награди в два различни стила - 1-во място съвременни танци, формации, 1-во място характерни танци, малка група и 3-то място, характерни танци, формация. Така танцьорите на ССТ "Палитра" добавиха още пет купи към колекцията от награди. 

Предстои възпитаниците на арт център "Палитра" да представят страната ни в международен фестивал на изкуствата в Италия. По същото време най- малките деца ще се изявят в международен детски конкурс у нас.

Ръководителите на "Палитра" благодарят на всички деца и родители за всеотдайността, търпението, положения труд, моментите на гордост и споделените емоции. 

c