Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Стадион горя в село край Балчик, засегната е инфраструктура

Грахово стърнище се запали край Шабла, за втори път пожар бошува край с. Кремена

И днес горещото време подпомогна три пожара на територията на област Добрич. В този момент екип на РС ПБЗН Балчик гаси сухи треви край село Кремена. Пожарът се активира за втори път, след като вчера около 17:30 лумна огън за първи път, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на пожарната служба в Балчик гл. инсп. Стелиян Стойчев.

Днес е горял и стадионът на балчишкото село Соколово, като са унищожени около 20 декара треви, засегната е и инфраструктура на стадиона. Огънят не е достигнал помещението на спортното съоръжение, каза гл. инсп. Стойчев. Няма пострадали, нито данни пожарът да е умишлен.

В следобедните часове край път в град Шабла са горели сухи треви и грахово стърнище, съобщи за Про Нюз гл. инсп. Стоян Георгиев, началник сектор “Превантивна и контролна дейност” към РД ПБЗН Добрич.

По-рано днес той съобщи и за инцидент в обитаема къща в с. Ловчанци, където късо съединение причини пожар и повреда на електроуреди. В къщата е имало жена, която е изключила електрозахранването и е напуснала имота.

Снимката е илюстративна

c