Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Средно училище „Асен Златаров“ в Шабла изпрати своите абитуриенти

Средно училище „Асен Златаров“ в Шабла днес изпрати своите абитуриенти. Тържеството се състоя в двора на Зеления образователен център. Момичетата и момчетата от випуск 2023 година чуха за последен път училищния звънец. Възпитаниците на Людмила Миркова бяха посрещнати от техните съученици, учители, родители, близки и приятели.
Гости на дванадесетокласниците бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев и заместникът му Цветелин Йорданов.
По традиция първа приветства зрелостниците директорът на СУ „Асен Златаров“ Петранка Петрова. Тя им пожела да бъдат достойни и честни, търсещи и можещи. И пожела: „На добър час, пораснали деца!“ 
Кметът на Общината също поздрави шестимата абитуриенти. Той каза, че вече е дошло времето, когато сами трябва да вземат своите решения, след като 12 години са се подготвяли за този момент. Да бъдат признателни на своите родители и учители, пожела още Мариян Жечев.
От името на родителите говори Велика Иванова. С вълнение и топли думи тя се обърна към зрелостниците. За пореден път ги увери, че родителите им винаги ще бъдат до тях, независимо, че вече са пораснали.
Всичко най-хубаво занапред пожела и Йоанна Милкова – председател на Ученическия съвет в училището.
Своят поздрав отправиха бъдещите първокласници – децата от четвърта група на ДГ „Дора Габе“, които бяха дошли специално за тържеството на абитуриентите. В програмата взеха участие и мажоретките при Общински детски комплекс с ръководител Надя Иванова.
Последваха номинации за незабравимите учители, извървeли пътя от 1 до 12 клас с вече порасналите момичета и момчета.
Програмата завърши с изпълненията на детски танцов състав „Бърборино“, воден от Гергана Дафова. 

c