Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Смесен хор „Добрич“ взе голямата награда на международен фестивал във Варна

Смесен хор „Добрич“ с диригент Николай Нейчев спечели голямата награда на Международния фестивал на изкуствата „ТРАКИЯ – ЗЕМЯТА НА ОРФЕЙ“.

Второто издание на фестивала се проведе от 29 юни до 2 юли. В залата на Тракийския дом във Варна в четирите дни участие взеха стотици самодейци от страната и чужбина. Фестивалът е организиран от Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“ – Варна, със съдействието на Район Младост Варна. В рамките на фестивала се проведоха международна писателска среща, конкурс за рисунки и три дни концерти на сцената на дома.

В присъствието на кмета Христо Христов, жури с председател звездата на естрадата Мими Иванова връчи наградите. Организаторите с главен координатор Юлияна Гюзелева се бяха постарали да предоставят отлични условия за участниците.

Журито раздаде поощрителни награди, за трето, второ и първо място, специални награди. Бяха обявени и две големи награди за цялостно представяне. Те бяха връчени на Детски танцов ансамбъл от Варна и Смесен хор „Добрич“.  Диригентът Николай Нейчев отделно бе награден с плакет за високи художествени постижения.

С това завърши един успешен сезон на хора и всички хористи са в заслужена ваканция. По-рано тази година Смесен хор „Добрич“ спечели първо място на фестивала „Подари ми море“ в Крапец , второ място на Националния фестивал на читалищните хорове и вокални групи  в Добрич и изнесе серия от концерти в Добрич и Девня, посочват от музикалната формация.

c