Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

След катастрофата в Добрич, при която загина 3-годишният Крис: Водачите не са употребили алкохол

Съдът в Добрич заседава по делото за катастрофата на кръстовището между бул. „Русия" с ул. „Христо Ботев", при която тежко пострада, а по-късно почина, 3-годишният Крис. По време на заседанието бяха представени част от назначените експертизи по производството – съдебномедицинска, автотехническа и съдебнохимическа експертизи.

Съдебнохимическата експертиза е установила, че водачите, участвали в инцидента, не са употребили алкохол и наркотици. Защитата на шофьора, причинил тежкия пътен инцидент, И. И. имаше уточняващи въпроси по автотехническата експертиза и изрази съмнения в резултатите, като заяви желание да проверка на част от фактите.

3-годишно дете е с опасност за живота след зверска катастрофа в Добрич

Припомняме, че на 6 май 2021 година на кръстовището улица „Христо Ботев“ и бул. „Русия“ стана тежка катастрофа, след като 46-годишен водач на лек автомобил премина на червен сигнал на светофара и блъсна друга кола със семейство в нея.

Почина 3-годишният Крис, ранен при зверска катастрофа в Добрич

Вследствие на инцидента 3-годишният Крис бе най-тежко пострадал, след като се озовал под колата, изпадна в кома, лекарите в МБАЛ Добрич се бориха за живота му, но на 14 май 2021 година детето почина.

Предстои да бъде представена комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза, както и да се внесат пояснения в методите на провеждане на някои от експертизите и в резултатите по тях. Следващото заседание на съда е на 21 декември 2023 г.

 

c