Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Семейният фестивал „Лятно театро“ идва в Каварна и Шабла

Семейният фестивал „Лятно театро“ ще зарадва децата на Каварна и Шабла по покана на двете общини.

Първо проектът ще посети Шабла – на 26 юли, сряда, а Каварна – на 27 и 28 юли. Забавленията ще се състоят в парковете на двата града, а входът е безплатен.

Предвидени са „Лятна игротека“ за малки и големи, куклен спектакъл „От кулата“, работилница „Супергерои“ за майсторене на кукли от дървени пръчици, интерактивна инсталация с добавена реалност „Тайник на чудатостите“, ателие „Шарени муцунки“ за рисуване върху лице, шоу „Сапунени фантазии“ на Куклен театър „Мале-мале“ и „На, фокус“ – МагиКомично шоу на полуфиналиста от „България търси талант“ Паскал Паскалев.

В Шабла програмата ще бъде разделена в две части – от 10:00 до 12:30 и от 17:30 до 19:30 часа, а в Каварна ще започва от 18:00 часа и в двата дни.

Фестивалът „Лятно театро“ е част от инициативата „Забавно лято“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Негов организатор е „Малка театрална компания“ – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Създадена е от четирима приятели от НАТФИЗ, влюбени в театралната магия и природата на красивата ни планета. Това са режисьорът Емил Йорданов и куклените актьори Десислава Йорданова, Силвия Тенева и Георги Тенев.

Основана през 2013 г., компанията работи в посока социално ангажирани представления. Неин фокус са устойчивото развитие, опазването на околната среда и технологичните иновации. Наред с България, фестивалните участия на трупата включват Белгия, Швеция, Турция и Румъния. Компанията създава първият в света куклен спектакъл с виртуална реалност „Островът на съкровищата v1.0“, а през 2019 г. попада в селекцията на Пражкото квадринале – най-големия форум за постижения в сценографията.  

Снимка: Лятно театро, Фейсбук

 

c