Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Саутгейт: „Моуриньо беше прав - след като станах мениджър на Англия, мога да върша всяка работа“

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт каза, че вече не се плаши от никаква работа във футбола, след като пое националния отбор.
„Спомням си, че говорих с Жозе Моуриньо, когато беше в Манчестър Юнайтед и той каза: „Знаеш ли, щом влезеш в сегашната си роля, можеш да направиш всичко.“ Помислих си: „Това може да е.“ Но седем години по-късно разбирам, че това определено е сигурно“, каза Саутгейт, цитиран от Sky Sports.
Той отговори и на питане дали му харесва да бъде треньор на Англия сега толкова, колкото и преди. „Добър въпрос. Харесвам работата си, защото работя с добри хора. Имаме играчи, които наистина харесваме. Те са отзивчиви, искат да се усъвършенстват. Ние работим с най-добрите футболисти, така че е привилегия. А печеленето на големи мачове, разбира се, носи удоволствие“, каза още специалистът.
Саутгейт е селекционер на Англия от 2016 г. Отборът под негово ръководство зае четвърто място на Световното първенство през 2018 г., стана трети в Лигата на нациите през 2019 г. и спечели сребърни медали на Европейското първенство по футбол през 2020 г.

c