Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Само за няколко часа горяха два пожара в крайграничното село Кардам (СНИМКИ)

Стопанин почиствал двор с огън, по-рано горяла горичка до зърнобаза

Само за няколко часа, два пожара горяха в село Кардам край Генерал Тошево. Огнеборците все още са на мястото на инцидента, който се случи днес по обяд, когато стопанин решил да почисти двора си чрез палене на сухи треви. Пожарът обхванал и съседни имоти, включително оранжерия, която е пострадала значително, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на селото, Георги Събев.

От Районната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич потвърдиха случая и уточниха, че сигналът е подаден около 12:00 часа. Огънят е избухнал в имот на ул. “Витоша” в село Кардам.

Снощи около 21:00 часа, в гориста местност до ЖП гарата в Кардам, избухна друг пожар, който унищожи около 900 кв.м. треви, съобщаиха за Про Нюз добрич от пожарната служба. В близост до пожара се е намирала база за съхранение на житни култури. Причината отново е небрежност при боравене с открит огън.

Хора, не палете. С огъня шега не бива. Добре че и този път пожарникарите дойдоха навреме. Нека бъдем по-отговорни и внимателни при боравене с огъня, защото така застрашаваме живота и имуществото на околните”, апелира кметът на Кардам Георги Събев.

c