Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Съдът прие пет експертизи по делото за зверско убийство на 52-годишен на улица в Добрич

Свидетелите не се явиха, призовават ги отново

Съдът в Добрич прие пет експертизи по делото за тежкото убийство в Добрич на 52-годишен мъж. Вещите лица представиха съдебно-медицинска експертиза за аутопсия на труп, съдебно-медицинска експертиза от трима експерти, съдебно-химическа, видео-техническа и комплексна съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза и на двамата обвиняеми.

В зала бяха призовани и трима свидетели, които не се явиха. Те ще бъдат призовани отново да се явят на следващото заседание, което беше насрочено за 25 септември тази година.

Припомняме, че делото за умишлено убийство се води срещу 23-годишния Д.Д. и 30-годишния К.П. Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишния мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила множество травми по тялото му и най-вече по главата, които доказвали, че е зверски пребит. 

В Добрич младежи пребиват до смърт само защото някой не им харесва

В хода на разследването са събрани доказателства за участието в зверското престъпление на двамата млади мъже.

Според обвинителния акт в нощта на 20 срещу 21 октомври те, заедно с други свои познати, се черпили в дома на единия. Малко след полунощ, след като вече били употребили значително количество алкохол, излезли от апартамента и се насочили към квартал на Добрич, за да си купят наркотици. Не намерили и подразнени тръгнали обратно към дома на 30-годишния.

В това време 52-годишният мъж  вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, той неволно бутнал единия от тях.

Д.Д. и К.П. са убийците, които пребиха 52-годишен мъж и го изоставиха на улица в Добрич

Тогава К.П. го ударил силно по лицето, с което го повалил на земята. Двамата започнали да го ритат, основно по главата. Някои от ритниците попаднали в гръдния кош и корема на мъжа. След като приключили с побоя, го оставили в безпомощно състояние на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Служители на охранителна фирма забелязали пребития мъж около 3:00 часа. Той бил незабавно отведен в болницата в Добрич, където починал.

Ако бъдат признати за виновни двамата убийци могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

c