Четвъртък, 20 юни 2024

20.06.2024

Последвайте ни

С нов ЯМР от най-висок клас е оборудвана частната лаборатория в МБАЛ Добрич

След 6-месечно прекъсване лабораторията отваря врати с обновени помещения

Добрич се сдоби с един от най-добрите апарати за ядрено-магнитен резонанс в Североизточна България. Апаратът е  Дженерал Електрик Сигна 1,5 тесла и се намира в частната лаборатория „Медгуд“ в МБАЛ Добрич, съобщиха от болницата.

След близо 6-месечно прекъсване, лабораторията за магнитно-резонансна диагностика отново отваря врати. Направен е основен ремонт на лекарските кабинети и регистратурата, обновена е чакалнята. Частната инвестицията е изключително голяма, която я прави безпрецедентна по вид и мащаб за здравеопазването на Добрич.

Лекарският екип се състои от д-р Боян Павлов - завеждащ рентгеново отделение в болница “Надежда” в София, водещ специалист с над 15 години практика в ЯМР диагностиката и над 30 години практика в образната диагностика, и от д-р Валентин Димитров, началник “Образна диагностика” в МБАЛ Добрич АД, също с над 30 годишен опит.

Лаборатория “Медгуд” работи по здравна каса, както и  платени изследвания при много конкурентни условия, като цените са най-ниските за региона.

Проектът се реализира с ключовата подкрепа на директора на „МБАЛ Добрич“ АД д-р Георги Желязков.

ЯМР се намира на първия етаж в „Медицински център-Добрич“ ЕООД.

Снимката е илюстративна.

c