Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

С богата програма и награди празнува град Балчик

24 май е определен като празник на Балчик. И тази година той ще бъде отбелязан тържествено с няколко събития. В 9.00 часа започва празнична литургия в балчишките храмове, а в 9.45 часа на пл. „21 септември“ ще бъде издигнат националният флаг.

В 10.00 часа започва тържествената сесия на Общинския съвет на Балчик, на която ще бъдат наградени заслужили учители, ученици и пенсионирани педагози. Около 11.00 ч. ще започне ученическо шествие до центъра на града, където по-късно ще се състои концерт на любителски състави от детските градини, училищата и читалищата.

Началният час на концерт – спектакъла „Лицата на Балчик“ е 20.30 ч. По традиция тогава Общината в Белия град обявява Лицата на Балчик – хора, спечелили признание в местната общност с добри дела. Първата такава инициатива се състоя през 2012 година.

В ролята на водещи на концерта влизат телевизионерката Светлозара Лазарова и актрисата Рая Пеева. Кулминацията на вечерта ще бъдат поп звездата Любо Киров и популярния дует Павел и Венци Венц. Спектакълът ще завърши с празнични фойерверки.

c