Събота, 25 май 2024

25.05.2024

Последвайте ни

Румънският кралски оркестър и хор ще изнесат концерт в Двореца в Балчик

Румънският Кралски камерен оркестър и Кралският хор под диригентството на маестро Разван Апетрей ще изнесат концерт в Каменната зала на Двореца в Балчик на 27 май 2023 г., събота, от 17:30 ч., съобщиха от Културен център „Двореца“. Проявата е в рамките на проекта "Кралски концерт в Балчик", организиран от Румънския културен институт. Събитието включва и прожекция на документалния филм "Мария - сърцето на Румъния", режисиран от Тревър Путс.

В програмата на концерта са включени произведения на В. А. Моцарт, Антонио Вивалди, Бела Барток, Едуард Хюбш, Петър Льондев, Томас Морли, Тудор Флондор, Симеон Никулеску и Георге Данга.

Също така, по покана на Кралския хор, хор "Черноморски звуци" от Балчик ще изпълни произведения от традиционния български репертоар.

При откриването на събитието слова ще произнесат Н. Пр. Бръндуша Йоана Предеску - извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Република България, Жени Михайлова - Директор на ДКИ КЦ "Двореца" в Бачлик и Ливиу Джикман - президент на Румънския културен институт.

Проектът се осъществява от Румънския културен институт, чрез отдел "Исторически общности" на Главна дирекция "Представителства в чужбина и исторически общности", в партньорство с Посолството на Румъния в Република България и Културен център "Двореца" в Балчик.

Входът е свободен.

 

c