Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Рецидивист от Добрич заплаши с нож жена си и открадна бижутата й

Мъжът нарушил издадената ограничителна заповед

Апелативният съд във Варна отказа да измени мярката за неотклонение на мъж, обвинен в грабеж и в нарушаване на заповед за защита от домашно насилие спрямо жената, с която живее. Решението е взето, след като Андрей В. е поискал да бъде пуснат от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка от задържане под стража, съобщават от пресцентъра на Апелативния съд.

37-годишният мъж е обвинен за това, че в края на февруари при условията на опасен рецидив е задигнал бижутата на жената, след като я заплашил с нож, а през март не изпълнил заповед за незабавна защита, издадена от Районния съд в Добрич.

Според прокурора има достатъчно доказателства, за даа се смята, че мъжът може да извърши друго престъпление, защото е многократно осъждан.

Съдебният състав реши, че няма основание да уважи молбата на обвиняемия. Двете престъпления са сввързани, като едното е особено тежко. И от двете престъпления потърпевша е една и съща жена. Мъжът е осъждан многократно, за последен път - преди година. Не са установени такива здравословни проблеми, които да са несъвместими с престоя му в ареста. При възникнала необходимост, е получил адекватна медицинска грижа.             Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.  

 

c