Петък, 13 септември 2024

13.09.2024

Последвайте ни

Районният съд в Добрич постанови постоянен арест за обвинената в побой над майка си

Районният съд в Добрич постанови постоянна мярка “задържане под стража” за 51-годишната жена от областния град, която е обвинена, че на 10 септемри е нанесла побой над собствената си 83-годишна майка.

В съдебната зала тя пледира, че не е извършила престплението. Обвиняемата посочи, че майка й е падала пред съседи, свидетели. “Не мога да си обясня ситуацията, не ми е ясно”, посочи тя. Също така каза, че се грижи за майка си от десетилетия и отрече да е извършвано престъпление в семейния дом. Напротив, посочи, че във времето, когато е пострадала възрастна жена, не са били в контакт от няколко часа.

Адвокатът подчерта, че няма подадена жалба от страна на самата пострадала, и настоя за налагане на по-лека мярка.

Служебният защитник допълни, че може да се окаже нещастен случай, а липсва и жалба от страна на пострадалата. Освен това, адвокатът подчерта, че няма подадена жалба от страна на самата пострадала, и настоя за налагане на по-лека мярка като парична гаранция или, в краен случай, домашен арест, за да може обвиняемата В. Ж. да си организира защитата.

Обвиняемата, която по време на заседанието заяви, че се намира в "неизгодна позиция" и всичко е "срещу нея", настоя пред съда за правото на справедлив процес и нормална защита.

От своя страна, прокуратурата подчерта необходимостта от най-тежката мярка "задържане под стража", като се позова на опасността обвиняемата да извърши ново престъпление.

Съдът взе решение да остави обвиняемата в ареста. В тридневен срок мярката подлежи на обжалване пред Окръжен съд Добрич.

c