Неделя, 21 април 2024

21.04.2024

Последвайте ни

Ради Георгиев от Сенокос е загиналият моторист, ще бъде запомнен с добро

Не само високата скорост, а и състоянието на пътя, водят до трагичния инцидент, смята кметът на селото

Ради Георгиев е загиналият 34-годишен мъж от балчишкото село Сенокос, научи Про Нюз Добрич. Както по-рано съобщихме, той загина на място, след като се блъсна с мотора си, марка "Хонда", в дърво по пътя Балчик-Добрич, на разклона за с. Дъбрава.

За Ради приятели и познати споделят, че е бил работлив, неконфликтен и добронамерен, винаги готов да помогне, без значение от време и разстояние.

Негов съселянин споделя, че е израснал в добро семейство, вероятно е имал и много планове за живота, но за съжаление, високата скорост отнема живота му. Ради е работил в местната кооперация като механизатор, както и неговият баща. Очаква се днес да се прибере неговият брат, който е международен шофьор. Погребението ще е от 16 часа в гробищния парк в селото.

Жители на селото споделят, че момчетата от селото често карат опасно, но кметът Красимир Георгиев смята, че това не е единственият фактор, довел до трагичния изход. Той вече е подавал сигнали в Агенция “Пътна инфраструктура”, Министерство на регионалното развитие, Облстна управа и кмета на Община Балчик с настояване на пътния участък между Балчик и Добрич да се положи маркировка, каквато в момента липсва. Дивата растителност около пътя също създава опасност за движещите се. Иска и поставяне на тактилна маркировка на входовете на селото по главния път. Вечер придвижването е най-трудно, а за последно маркировката е обновявана преди 4 години, каза той.

Кметът на Сенокос сподели, че цялото село скърби за младия мъж.

Екипът на Про Нюз Добрич изказва своите съболезнования на близките на Ради Георгиев

c