Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Публиката в Добрич изпрати на крака артистите от балета на операта в Бургас след "Лебедово езеро"

Снощи бе последният спектакъл от турнето на балетната трупа към Държавна опера Бургас, включващо представления на прекрасната постановка на "Лебедово езеро" по режисура на проф. Хикмет Мехмедов в Шумен, Разград и Добрич.

Артистите от балета отново бяха изпратени на крака от възторжената публика в Драматичен театър "Йордан Йовков" в Добрич, която оцени високо тяхното изкуство и изрази своята възхита от тяхното великолепно представяне.

"Солистите са все по‐уверени с всяка нова изява, надграждат постигнатото и разгръщат потенциала си", каза след успешния спектакъл Галина Калчева, репетитор на балета, и добави, че благодари на всички - и на солистите, и на балетистите от ансамбъла, за силното представяне в успешното турне и пожела успех на трупата и на представлението на 20 ноември в залата на Бургаската опера – Лебедово езеро.

"Публиката изпадна в екстаз в края на спектакъла и възнагради всички артисти с бурни аплаузи!", каза развълнувано Диана Бъркачева, организатор в Държавна опера - Бургас.

Снимки: Ангелина Иванова (1)
Александър Куртев (2-6)

c