Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Протест заради ареста на кмета на Ген. Тошево пред ОДМВР в Добрич, настояват да бъде освободен

Валентин Димитров отново ще бъде издигнат за кандидат за кмет от местните социалисти

Около 100 души се събраха тази сутрин пред Първо Районно управление на МВР в Добрич на протест срещу ареста на кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров. Както вчера стана известно, той бе задържан по искане на Европейската прокуратура за злоупотреба с евросредства.

БСП в Генерал Тошево излиза на протест в подкрепа на кмета си, задържан от Европрокуратурата

Гражданският протест "В подкрепа на кмета на Община Генерал Тошево" бе иницииран от организацията на БСП в добруджанския град. Пред ОДМВР Добрич се събраха жители на Ген. Тошево, общински съветници, кметове на населени места в общината, земеделски производители. На протеста присъстваха председателят на Общинския съвет на Ген. Тошево и на общинската организация на социалистите Яна Бонева, областният председател на БСП Галин Люцканов, депутатът Мая Димитрова.

Кьовеши арестува кмета на Ген. Тошево за измами с евросредства за саниране на жилищни сгради

Всички заявиха подкрепата си за кмета Валентин Димитров и очакват той да бъде освободен. Протестиращите бяха категорични, че арестът е по политически причини и е свързан с наближаващите местни избори, на които според тях Димитров би бил безспорният победител. Стана ясно, че утре местната организация на БСП на свое събрание отново ще издигне официално кандидатурата на Валентин Димитров за кмет, като подкрепата за него сред партийците била единодушна. В момента Димитров е втори мандат на кметското място.

На протеста хората издигнаха плакати с надписи „Чакаме те, кмете! Имаме работа за вършене!“, „Освободете кмета на Община ген. Тошево!“, „Няма ненаказано добро“.

c