Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Пролетен концерт на смесен хор Добрич с диригент Николай Нейчев в Огледалната зала

В програмата се включиха и гост-изпълнители от добричките училища

Пролетта е сезонът на пробуждането на природата и на изкуството. И точно в тази атмосфера на 22-ти март в Огледалана зала "Нели Божкова" започна концертната програма на Смесен хор Добрич.

Под диригентството на Николай Нейчев и със специалното участие на Виолина Карадимова на рояла, хорът изпълни някои от най-известните произведения на класическата музика. Събитието беше посветено на пролетта и красотата на природата, която е вдъхновение за мнозина.

В програмата се включиха произведения на майсторите на операта, като Джузепе Верди, както и на съвременни композитори като Ленард Бърдстейн и Едуардо ди Капуа. Гласовете на хора звучаха магически и ни отведоха на пътешествие из света на музиката.

Но хорът не беше сам на сцената, защото програмата включваше и гост-изпълнители от добричките училища. Мила Чеварганова, Петя Петрова, Борис Тодоров, Виктория Тодорова, Надежда Тодорова, София Дачева, Калина Филчева, Момчил Момчев и Павел Найденов се качиха на сцената, за да представят своите таланти.

Присъствието на гост-изпълнителите придаде още по-голямо разнообразие на програмата и направи вечерта наистина запомняща се.

c