Понеделник, 04 декември 2023

04.12.2023

Последвайте ни

Прокуратурата пак поиска постоянен арест за мъжа от Добрич, тормозил бившата си

Мярката „домашен арест“ с поставена електронна гривна била нарушена в рамките на седмица

Районната прокуратура в Добрич внася ново искане за „задържане под стража“ на 51-годишния мъж, привлечен към наказателна отговорност за три престъпления – закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, след като е констатирано нарушение на наложената му по-лека мярка „домашен арест“. Въпреки настояването на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия Г.Г., съдът в областния град прецени, че той трябва да остане под „домашен арест“ с поставена електронна гривна. Мярката в рамките на седмица вече е нарушена от 51-годишния мъж.

Пуснаха под домашен арест мъжа от Добрич, трошил с бутилки дома на бившата и децата си

Той беше задържан, след като на 3 септември 2023 година, около 22:00 часа, отишъл в дома на бившата си жена и започнал да хвърля празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца, в стаята, където се намирали тя, двете им малолетни деца и настоящият й партньор. Освен това отправял обиди и закани към тях. Обвиняемият хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец, стъклена врата и обикновена врата.

Това не било първото му нападение срещу майката на децата му, с която били разделени от около 7 години. Жената живеела с друг партньор, а обвиняемият не одобрявал факта, че децата им също живеели с тях. На 30 август, около 23:00 часа, той отишъл в дома им под претекст да види децата си. Вместо това той влязъл в конфликт с настоящия партньор на бившата си жена, като отправил към него закани за убийство. Хвърлил по мъжа две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани.

Очаква се заседанието на Районен съд – Добрич да бъде насрочено за следобедните часове още днес.

 

c