Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Прокуратурата иска постоянен арест за мъж от Добрич, заплашвал майка си с убийство

Криминално проявен и осъждан мъж от Добрич е задържан за втори път за нарушаване на заповед за незабавна защита, издадена от Районния съд в Добрич. Мъжът е на 31 години и е влязъл зад решетките на 21 април, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Заповедта е издадена спрямо майката на мъжа, към която той е отправял закани за убийство, обясниха за Про Нюз Добрич от Районната прокуратура. Разпоредено му е било да не доближава нито нея, нито жилището й.

Повдигнато му е обвинение за нарушаване на заповедта за незабавна защита в повторност, защото той е осъден на пробация за същото престъпление само преди две седмици – на 11 април т.г. На 21 април обаче мъжът отново отишъл в дома на майка си и продължил със заканите. Тя е подала сигнал, отзовали са се служители на Първо районно управление на МВР и са го заловили.

По-късно той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор до 72 часа. Днес в Районния съд Прокуратурата ще поиска спрямо него постоянна мярка „задържане под стража“.  Това се прави, тъй като мъжът е показал трайно престъпно поведение.

c