Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Препълнена обновената зала "Добрич" бе официално открита с концерт на формациите от града

Концертна зала "Добрич" бе официално открита. В този момент се провежда концерт на общинските състави на Община град Добрич – Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян; Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов; Хор „Добруджански звуци“ с гл. диригент Елвира Пастърмаджиева; Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, а на органа застава Мария Славова.

Откриването на залата съвпада с празника на град Добрич 25 септември, а залата е ремонтирана по проект  "Обновяване на културна инфраструктура – зала Добрич“, финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж“  и комбинирана подкрепа от "Регионален фонд за градско развитие“ АД. Стойността на проекта е 3 272 308,13 лева.  

По проекта са изпълнени много строително-ремонтни дейности. Осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение. Направена е външна рампа, обособени са специални зрителни места. Монтиран е и асансьор в помощ на трудноподвижни хора, като са приспособени и санитарни помещения. Направен е също ремонт на покрива и на водоотводнителната система, на фасадите, гримьорните, спомагателните помещения и коридорите, на зрителната зала и сцената.

Сцената вече е приспособена за танцови изпълнения.

Реализирани са и предвидените енергоспестяващи мерки.  Монтирани са нови системи за отопление и вентилация. 

c