Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

"Празник на Живота": Люба Захова изложи свои творби в Шабла

Люба Захова откри своята самостоятелна юбилейна изложба в Зеления образователен център в Шабла. На събитието присъстваха нейната дъщеря и внук - Зорница и Александър Дренкови, като малкият Александър поздрави присъстващите с клавирни мелодии.

Кметът на община Шабла, Мариян Жечев, също присъства на откриването. Люба Захова подари една от картините си на общината, която ще бъде изложена на подходящо място, за да представлява авторката пред всеки, който се докосне до нея.

Художничката е известна със своите творби, които изобразяват човешката природа и свързани с нея мотиви като духовен образ, митология и природа. Нейните произведения изразяват радостта от живота и рождението на новото. Цветовете са важен фокус във визуалния израз на Люба Захова, а формата често подчинява на емоцията.

Кураторът на изложбата, Борис Дренков, отбелязва, че творчеството на Люба е плодовито и разнообразно, като представените произведения представляват само малка част от нейното творчество. Той пожелава успех на изложбата и се надява да види творбите й и на други места в България и чужбина.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 15 август в Зеления образователен център.

c