Сряда, 16 октомври 2024

16.10.2024

Последвайте ни

Полицията в Добрич задържа шестима при акции срещу наркотици и нарушения на пътя

На 15 октомври и в първите часове на 16 октомври, служители на ОД на МВР Добрич извършиха редица проверки, довели до задържания и образуване на бързи полицейски производства.

Първата проверка е извършена в частен имот в село Котленци, обитаван от 26-годишен мъж. В дома му са открити полиетиленови пакетчета със суха тревна маса, с тегло 5,50 грама, които при тестване реагират на канабис. Лицето е задържано за 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство.

Същия ден, около 11:45 часа в района на село Стефан Караджа, е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 44-годишен мъж, който се оказва без свидетелство за управление на моторно превозно средство. Срещу него също е започнато бързо производство.

По-късно, в 17:50 часа, в жилищния квартал „Балик“ в Добрич, полицията е проверила двама мъже на детска площадка. В тях са открити пакетчета с бяло кристално вещество, което реагира на амфетамин. И двамата са задържани за 24 часа, като по случая са образувани бързи производства.

Няколко часа по-късно, около 22:40 часа в Добрич, е спрян лек автомобил „Фолксваген“. В хода на проверката в пътника, 16-годишно момиче, е открита суха тревна маса, реагираща на канабис. Момичето е задържано за 24 часа, а по случая е започнато бързо производство.

Последвалите проверки продължават и след полунощ. Около 23:40 часа, отново в Добрич, е извършена проверка на 49-годишен мъж, у когото са открити свивки с бяло вещество, реагиращо на амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа, като и по този случай е образувано производство.

На 16 октомври, около 01:00 часа, служители на МВР спират лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 47-годишен мъж. При проверката с техническо средство за алкохол е отчетен резултат от 2,24 промила. Водачът е задържан, а по случая е образувано бързо производство.

c