Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

По искане на майката Окръжен съд – Добрич ще решава за по-високо наказание на осъден за блудство с 8-годишна

В Окръжен съд – Добрич е образувано въззивно производство въз основа на жалба срещу присъдата на Районния съд в града по делото срещу 40-годишния С.М., признат за виновен за блудство с малолетно лице и противозаконното му лишаване от свобода, научи Про Нюз Добрич.

Жалбата се отнася за размера на присъдата – тоест, иска се по-високо наказание, и е подадена от процесуалния представител на майката на пострадалото 8-годишно дете. Насрочено е закрито заседание на 20 юни т. г.

Първоначално Районният съд уважи искането на прокуратурата С.М. да бъде лишен от свобода за срок от девет години. Подсъдимият обаче се възползва от правото си по закон делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие и призна изцяло фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. Така съдът бе задължен да намали наказанието с една трета и С.М. получи „лишаване от свобода“ за срок от шест години при строг режим. 

С.М. бе предаден на Районния съд през януари, след като бе задържан във връзка с изчезването на 8-годишното момиче от центъра на Добрич на 3 август м. г. За блудство с малолетно лице той можеше да получи от 1 до 6 години затвор, а за противозаконното му лишаване от свобода – от 3 до 10 години. 

 

c