Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Писателят Захари Карабашлиев представя днес в Добрич новия си роман „Рана“

Снощи той се срещна с публиката във Варна в препълнената галерия, а модератор бе Диана Стефанова, част от екипа на Про Нюз Добрич

Новият роман на Захари Карабашлиев „Рана“ ще бъде представен пред публиката в Добрич днес. Събитието ще се състои  от 17:30 ч. в Регионална библиотека "Дора Габе".

Авторът ще пренесе публиката в света на този достоен в своята смиреност и дълбоко хуманен в своята категоричност роман за паметта и забравената история на България от началото на XX век. Модератор на събитието ще е Радослав Симеонов. В срещата ще участва и журналистката Жулиета Николова.  За всички, които не са успели да си купят "Рана" или друга от книгите на автора, и на двете срещи те ще се продават с 10% отстъпка.

Невероятна беше срещата със Захари Карабашлиев в родната му Варна снощи. Художествената галерия се оказа тясна за стотиците читатели, които дойдоха да се потопят в света на романа „Рана“. Срещата с публиката бе още по-вълнуваща с одухотвореното слово на актьора Ненчо Костов, с виртуозното изпълнение на цигуларя Божидар Бенев и вещия прочит и дълбоката пристрастност към темата за историята на Добруджа на модератора Диана Стефанова, споделят от издателство „Сиела“. Диана Стефанова е част от екипа на Про Нюз Добрич и умел разказвач на истински истории от живота, които предават мъдростта на добруджанци.  

„Рана“ е  разтърсваща хроника на забравената история на България от началото на XX век, но и неочакван и красив разказ за смелостта, състраданието и любовта, които спасяват човешката душа и в най-мрачните мигове. Достоен в своята смиреност и дълбоко хуманен в своята категоричност, „Рана” е роман за паметта, лирична и майсторски разказана история за съдбата на безброй свои и чужди, пометени от стоманения вихър на войните. 

 

c