Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Първи самостоятелен албум "Нова реалност" издаде родената в Добрич Пламена Костова

Първи самостоятелен албум "Нова реалност" издаде родената в Добрич Пламена Костова. Той включва осем песни, на които тя е автор на текст и музиката, както и изпълнител. Аранжиментите са на холандци.

Пламена Костова завършва Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство Проф. Асен Диамандиев - Пловдив със специалност поп и джаз пеене при Петър Салчев. Пише авторски песни, като както музиката, така и текстът, са нейни.

Стиловете, в който се изявява, са поп, фънк, соул, фюжън.

Талантливата изпълнителка участва в музикални фестивали, клубни изяви, редом с известни певци и музиканти, сред които Теодосий Спасов, Мирослав Иванов, Братя Владигерови, Стефан Вълдобрев и др. 

Твори и заедно със своята майка, пианистката Павлета Проданова, като заедно организират фестивала „Джаз до морето“ в Езерец.

През 2021 година Пламена издаде своята първа авторска песен и не спира да работи, за да може в началото на ноември да се похвали с първия си самостоятелен албум. Той се казва "Нова Реалност" и носи името на една от включените в него песни. По албума Пламена работи с двама холандци, които участват в аранжиментите. 

В текстовете търси пътят към себе си ("Пъзел") или пък мечтите, които стават реалност в песента "Акварел".

"Написах този албум, защото бях в труден период в живота си. Песните и текстовете в албума са свързани с промяната, която направих за себе си с новата реалност, която в мен и около мен", сподели за Про Нюз Добрич младата авторка. По думите й с творбите в този албум тя търси своето място в новата реалност.

Една от песните е записана в студио във Варна, а другите - в с. Българево, в студиото на Жоро Дачев от група "Do Sho".

Скоро албумът ще бъде качен като плейлист в YouTube, Spotify, Deezer и други платформи за музика, каза още Пламена.

Предстои талантливата певица да представи албума си в София, Пловдив, Варна.

  

 

  

c