Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Отличиха победителите в националния онлайн конкурс за детска рисунка на библиотеката в Добрич

При откриването на Маратона на четенето се връчиха наградите на победителите в Националния онлайн конкурс „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“, организиран по повод 135 години от рождението на поетесата Дора Габе, за деца и ученици от 6 до 18 г. В конкурса участваха деца и ученици от 6 до 16 години, от град Добрич, гр. Варна, обл. Стара Загора, обл. Велико Търново. Инициативата даде възможност за изява на подрастващите, както големи, така и от по-малки населени места. По регламент, броят на харесванията на всяка публикувана на фейсбук страницата на библиотеката рисунка, определи и победителите.
Директорът на културната институция Теодора Денкова връчи грамоти и парични награди на отличените: Божидара Малджиева на 6 г. от Добрич - Първа награда (120.00 лв.); Айкут Ергиджанов на 8 г. от Добрич - Втора награда (80.00 лв.); Калина Василева на 6 г. от Добрич - Трета награда (50.00 лв.).
Библиотеката насърчи с Поощрителна награда Александър Иванов на 12 години от Добрич, класирал се четвърти в конкурса, който получи грамота и ваучер за книги на стойност 20.00 лв.

c