Петък, 10 май 2024

10.05.2024

Последвайте ни

Откриват нов конкурс за управител на „Градски транспорт Добрич" ЕООД

Катя Петкова остава временен шеф, решиха още общинските съветници

Общинският съвет откри процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „Градски транспорт Добрич” ЕООД. Заедно с това за временно изпълняващ длъжността бе решено да бъде назначена отново Катя Петкова.

Припомняме, че след гласуване и прегласуване на предната си сесия Общинският съвет не прие докладната записка за одобряване предложението на конкурсната комисия за избор на Катя Петкова за управител на “Градски транспорт Добрич” ЕООД.

На сесията днес бе решено сред изискванията за кандидатите за управител да имат завършено висше образование, да имат най-малко 5 години професионален опит, съответстващ на спецификата на осъществяваните от публичното предприятие дейности;     Определя специфични изисквания към кандидатите - Област на висше образование – „Социални, стопански и правни науки“ и/или „Технически науки“. След продължителни дебати съветниците гласуваха да отпаадне изискването към кандидатите да имат удостоверение за професионална компетентност за автомобилен превоз на пътници. Причината - по този начин ще се ограничат възможностите на повече хора да кандидатстват. Изразени бяха опасения, че изискването се налага, за да се предопредели изборът.  

Определени бяха критериите за оценка на бизнес-програмите на кандидатите и определя комисия за организиране и провеждане на конкурса, като председател е заместник кмет на Общината, четирима общински съветници - Георги Джендов, Нежля Амди-Ганева, Радослав Георгиев, Георги Друмев служител и правоспособен юрист от Общинска администрация. 

Общинският съвет не одобри Катя Петкова за управител на „Градски транспорт Добрич“

Документите на кандидатите за участие в конкурса се приемат в 15 дневен срок след публикуване на обявата.

Конкурсът за избор на управител на търговското дружество да се проведе на три етапа – по документи, представяне на бизнес програма и събеседване с кандидатите.

Дава съгласие Катя Вергилова Петкова да бъде назначен за временен управител на „Градски транспорт Добрич” ЕООД до приключване на конкурса, при който е избран управител на дружеството и вписването му в Търговския регистър.

Определя месечно възнаграждение на управителя въз основа на бална оценка. Допуска се предварително изпълнение на решението, тъй като договорът за управление на дружеството е със срок до 20.02.2024 г.  

Решено беше също изборът на новия управител да е факт най-късно до 30 юни 2024 година.

c