Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Община Тервел кани на "Урок по български" с театър "Българска армия" и словото на Вазов

Община Тервел кани на поетичен спектакъл, посветен на националния празник на България "На теб, Българийо свещена". С него в добруджанския град гостува театър "Българска армия". Спектакълът ще може да се види на 29 февруари в зрителната зала на читалището в Тервел, входът е свободен.

В този своеобразен урок по български вземат участие артисти от трупата на театър „Българска армия”. Поетическото слово на Вазов е вълнуващо преживяване на историята, на онова голямо и идеално време, в което участваме всички. И се случва тук и сега. Стиховете на Вазов от композицията „На теб, Българийо свещена“ не припомнят предразсъдъци, те са узнаване, защото набавят ново знание, което отключва въображението и укрепва културната идентичност.

Спектакълът е по Иван Вазов, сценичната адаптация е на Иван Налбантов, сценография и костюми - Нина Пашова, музиката е на Дони - Добрин Векилов. Участват Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Евелин Костова, Ели Колева, Йордан Алексиев, Калин Иванов, Лара Златарева, Луизабел Николова, Симеон Дамянов, Ясен Атанасов.

c