Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Областният управител е гост на откриването на изложбата концерт „Светът на операта в картини“ в „Двореца“ в Балчик

Областният управител на Добрич Йорданка Костадинова е гост на тържественото откриване на изложбата концерт „Светът на операта в картини“, което е част от цикъла „Операта – музикалната живопис“, съобщават от Областна администрация.

Събитието се осъществява под патронажа на министъра на културата на България. Негов домакин е Държавен културен институт – Културен център „Двореца“ в Балчик, който го и организира заедно с Консулския кореспондент на Италия във Варна в сътрудничество с Посолството на Италия и Италианския културен институт в София.

Идеята е да се представят открити и неоткрити пресечни точки на операта с останалите жанрове на изкуството. Специални гости на откриването тази вечер в „Двореца“ са Посланикът на Република Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзарра и директорът на Италианския културен институт в София Мария Мацца.

В обръщението си към организаторите и присъстващите областният управител Йорданка Костадинова сподели, че всеки един от нас има дълг – „да ценим великолепието на сътвореното от творческия гений и да полагаме последователни усилия да съхраним това богатство за идните поколения, защото знаем, че нация без културна памет е обречена на изчезване“.

Снимки: Про Нюз Добрич

 

c