Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Николай Урумов гостува в Шабла с авторския спектакъл "Роднини" на Орлин Дяков

Авторският спектакъл на Орлин Дяков „Роднини“ гостува в Шабла на 24.08. от 19 ч. в Народно читалище "Зора 1894 г.", съобщиха от Община Шабла. Постановката е на театър „Иван Димов“ в Хасково, в ролите ще видим Николай Урумов, Изабела Иванова, Николета Малчева и Константин Николов. Сценографията е дело на Анелия Райкова. Билетите струват 10 лева и могат да се купят на касата на читалището.

Какво събира едно семейство? Дали приемаме роднините си – желани или не – такива, каквито са? Кое прави семейството – семейство? Това са въпроси, които не си задаваме в забързаното ни ежедневие, сред вълната от излишна информация, която ни залива. И изведнъж… животът ни ги задава, искаме или не. Как да отговорим? В авторския спектакъл на Орлин Дяков „Роднини“, ние задаваме точно тия въпроси. И някак ни се иска след представлението и зрителите, всеки сам за себе си да има отговор. Разбира се, всичко е поднесено с неподправено чувство за хумор и, докато се смеем на героите, няма как да не се видим като в огледало.

Орлин Дяков е популярен български актьор, режисьор и драматург. Автор е на множество пиеси и постановки, като „Хамлет“, „Когато индийците ни купят“, „Вечери в антимовския храм“ и др. Роден е в град Русе на 5 септември 1961 година. Завършил е във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „актьорско майсторство за драматичен театър“ през 1987 година. Като режисьор се дипломира 5 години по-късно, като от тогава и работи като такъв. През 1998 година, 6 години след дипломирането си като режисьор, е поставен на длъжност директор на драматичния театър „Др. Асенов“ в град Монтана.

 

c