Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Невероятната Димитрина Германова от Добрич се класира втора в "Гласът на България"

Макар Димитрина Германова да не успя да грабне титлата на 10-я сезон на "Гласът на България", тя е победителят за всички, които се докоснаха до таланта й. Всички нейни изпълнения са изключително емоционални и си личи, че минават през сърцето ѝ. Мария Илиева я нарече "красива фантазия", а Мастър Лечев призна, че изпълненията ѝ го удрят право в сърцето - ангелогласната Димитрина Германова.

Тази вечер първото й изпълнение бе дует със страхотния Владо Михайлов, като двамата изпълниха песента "Who Wants to Live Forever". Втората песен, която тя избра да изпее тази вечер, бе „Част от твоя свят“ от филма „Малката русалка“, който тя озвучава на български в ролята на Ариел. За финал зрителите избраха от Музикалната банка финалната песен на Димитрина да е „Winner Takes It All“, а нейното изпълнение развълнува публиката. На финала Димитрина излезе срещу Надежда Ковачева от отбора на Миро, която спечели формата тази година-

"Всички знаем тази песен, а тия е изпя сякаш е написана за теб. Това е най-важното", каза Иван Лечев.

"Димитрина, много е хубаво това, което правиш на сцената за нас", каза развълнувана Мария Илиева.

„Обичам гласа ти, обичам таланта ти, красивата ти искряща душа… Обичам смисъла, който даваш на изкуството, умението ти да пееш толкова убедително… Ти имаш всички качества, за да бъдеш "Гласът на България", коментира треньорът на Димитрина – Мария Илиева.

19-годишната певица от Добрич Димитрина Германова е лауреат на голямата награда на фондация "Димитър Бербатов" за 2022 година във възрастовата група 9-12 клас в категория "Изкуства". 

Димитрина е носител на наградата на Община Добрич „Млад творец“ на годишните награди „Добрич“ 2021 г. Тя е член и на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация „Димитър Бербатов“. 

Талантливата вокална изпълнителка и през 2022 година завоюва множество награди и отличия, имаше успешни изяви както на поп сцената, така и на сцената на мюзикъла.

c