Сряда, 31 май 2023

31.05.2023

Последвайте ни

Най-тежката мярка за задържане за 30-годишния, пребил мъж на улица в Добрич

По искане на Районна прокуратура – Добрич съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 30-годишния Й.Д. Мъжът бил привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на свой познат.

На 18 март 2023 година, обвиняемият срещнал свой познат на улица „Бойчо Огнянов“ в град Добрич. Нанесъл му удар в лицето, а след като пострадалият паднал на земята, го ритнал. Последвала реакция от страна на свидетели, намиращи се наблизо, и 30-годишният Й.Д. избягал. Потърпевшият мъж бил отведен незабавно в болнично заведение, където се наложило да бъде опериран. Има реална опасност за живота на мъжа (43 г.), тъй като той е получил тежки мозъчни травми.  В хода на разследването са събрани данни за това, че двамата мъже и преди са имали конфликти.

Й.Д. бил привлечен към наказателна отговорност и с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение арестът му бил удължен до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд – Добрич подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

c