Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Най-добрите отряди „Млад огнеборец“ от областта ще премерят сили и знания в Добрич

Областен етап на ХХІІІ състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ и XXII ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" организира Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич.

Те целят повишаване културата на подрастващите, РДПБЗН Добрич ежегодно работи по обучението им за правилно поведение при пожари, бедствия и извънредни ситуации.  Залегнали са в националния календарен план за извънучилищни дейности за учебната 2023/2024 г.

Тази година е предвидено състезанията да се проведат на 8 и 10 май от 8:30 до 13:00 часа с участието на отборите, класирали се на първо място в общинските кръгове. Състезанието на отрядите „Млад огнеборец“ ще се проведе на 8 май и ще започне в 9:30 часа, а практическата част на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" ще се проведе на 10 май от 10:30 часа.

Младите огнеборци ще премерят сили и знания в градски парк „Свети Георги", в участъка между ресторант „Лебед“ и комплекс „Изида". При влошаване на метеорологичните условия състезанията ще се състоят в спортна зала „Добротица".

c