Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Най-добрата музика в киното завладя Добрич с Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов

В концертна зала "Добрич" бяха представени част от най-великите изпълнения като "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и много други

Невероятният спектакъл "Световното кино в музиката" гостува в Добрич. На сцената в обновената концертна зала с органа излязоха Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и Плевенската филхамония, за да представят част от най-велките изпълнения от световното кино - "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин ("Модерни времена") и много други. 

Това е концерт-спектакъл, който отваря вход към една друга реалност. Едно раздвижващо душата събитие, което ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти.

Проектът включва поредица от концерти в страната с избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите им гласове. На сцената, освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, се качиха и едни от най-добрите джазови музиканти Живко Петров - пиано, Христо Йоцов - барабани, Димитър Карамфилов - контрабас, Михаил Йосифов - тромпет.

За още по-силно въздействие, на концертите ще има мултимедия, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая.

Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров и Плевенската филхармония вече предизвикаха сензация, след като изнесоха спектакъла "Да послушаме кино", който препълни големите сцени в България в 38 града и грабнаха приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство.

"Това е едно истинско надграждане на старата ни програма с българска филмова музика. Точно след концертите в Бургас и Варна, прибирайки се към София, се роди идеята за новата програма - със световната филмова музика. Беше много трудна задача, защото това е океан от красива музика. Смятам, че се справихме и бургазлии ще могат да се убедят. Ще направим един истински музикален празник", казва Хилда Казасян.

c